Közélet

2009.07.30. 15:57

H1N1-gyanús beteget találtak Fonyódon

Az új típusú influenza tüneteire utaló jeleket fedeztek fel Fonyódon egy fiatalon, emiatt a vizsgáló orvos bejelentést tett az ÁNTSZ-nél, mert H1N1 vírúsfertőzésre gyanakodott a vizsgálat után.

Kolumbán Tünde

Azt a Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Kaposvári Regionális helyettes tisztifőorvosa a hírportálunknak megerősítette, hogy valóban érkezett hozzájuk bejelentés egy fonyódi lázas betegről.

Németh Lídia elmondta: a kollegák a helyszínen elvégezték az ilyenkor szokásos vizsgálatokat, de egyelőre csupán gyanús esetről beszélhetünk, hiszen egyértelműen csak a laboratóriumi vizsgálatok elvégzését derülhet ki, hogy a fiatal valóban az új típusú influenzát kapta el. A tesztek eredménye 2-3 napon belül várható.



Úgy tudjuk, hogy a fiatal nyaral Balaton-parti városban, és magas lázzal jelentkezett a fonyódi rendelőben. Egyelőre annyi biztos, hogy tüszős mandulagyulladása van.
Információink szerint a beteg a tünetei miatt nem került kórházba, csütörtökön hazamegy lakhelyére.

Az  ÁNTSZ legutóbbi közleményei alapján az elmúlt napokban is nőtt azoknak az eseteknek a száma, amikor bebizonyosodott, hogy a beteg a H1N1 vírussal fertőződött. Július 27-én a tisztiorvosi szolgálat még 65 betegről számolt be, tegnapra a vizsgálat által már megerősített esetek száma 77-re emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!