Közélet

2009.08.06. 08:07

Alapítvány segít a balatoni áldozatokon

Szállodai lopás, eltűnt autó, strandon meglopott turisták – eddig kétszáz ember szorult segítségre a Balaton-parton, közülük több mint százan anyagi segítséget is kaptak.

Kolumbán Tünde

Javul a közbiztonság a Balatonnál. Az előszezont is beleértve eddig három hónap alatt segített ugyanannyi bajba jutottnak a Fehér Gyűrű Alapítvány siófoki áldozatvédelmi irodája, mint az elmúlt nyáron másfél hónap alatt.

– A szezonban nagyjából 200 ügyfél keresett meg bennünket, 104 áldozatnak kellett anyagi segítséget nyújtanunk, például az irataik beszerzéséhez – mondta Fügedi László, a Fehér Gyűrű Alapítvány elnöke, aki szerint a javulás annak tudható be, hogy több rendőr vigyázza a szezon nyugalmát. Közrejátszhat az is, hogy kevesebb a vendég a tóparton.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Az idén több rendőr vigyázza a szezon nyugalmát
[/caption]
Az áldozatvédő tapasztalatai szerint a turisták idén is leginkább a strandokon válnak áldozattá. Meglepően sok a szállodai lopás, autó eltűnése miatt viszont csak kétszer fordultak az irodához. Fügedi László azt mondta:  az augusztus szokott a legerősebb hónapjuk lenni. Ha maradnak a kedvező adatok, akkor akár október közepéig is nyitva tudnak tartani.



Fügedi László hozzátette: a Fehér Gyűrű Alapítván idén 8,3 millió forintból gazdálkodik, ebből a Siófokon és térségében áldozatokká vált nyaralók megsegítésére, illetve a siófoki iroda működtetésére 3,2 millió forint jut. A Balaton Fejlesztési Tanács másfél millió forintos támogatásával újra megnyitották a füredi irodát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!