Közélet

2010.01.04. 07:55

A közönytől az összefogásig - politikusok 2010-ről

A somogyi parlamenti képviselők jelentős változásokat várnak az idei esztendőtől. Természetesen ezeket a változásokat a tavaszi parlamenti voksoktól várják. Azt is többen megfogalmazták: minden eddiginél fontosabb idén az összefogás.

SH-összeállítás

Heintz Tamás (Fidesz): – Nagyon nehéz év van mögöttünk. Abban bízom, hogy a 2010-es esztendő a gyógyulás és a megtisztulás éve lesz Magyarország számára, minden szempontból. Spirituális, társadalmi, gazdasági és politikai értelemben is. A legfontosabb, hogy a szemben álló társadalmi rétegek között meg kell teremteni azt a békét és nyugalmat, amely az ország felépítéséhez nélkülözhetetlen. Ez most valamennyiünk érdeke. A közelgő választásoktól Fidesz-győzelmet remélek, és ezzel együtt olyan felhatalmazást az új kormány számára, amely lehetővé teszi a gyors erkölcsi megtisztulást és gazdasági felemelkedést. Az ítéletet pedig nem mi mondjuk ki az országot nyomorba döntők felett, hanem először a választópolgárok, majd pedig az emberi és isteni ítélők...

Móring József Attila (KDNP): –  A választás lehetőség lesz arra, hogy végre elindulhassunk kifelé abból a válságból, amely nemcsak gazdasági, hanem – ami ennél is sokkal nagyobb baj – lelki és morális válság is.  Somogyvár szempontjából azt remélem, hogy meg tudjuk őrizni a működőképességet. Ez lesz a legnehezebb. Bízom abban, hogy a szocialista kormány által elfogadott költségvetés ellenére is be tudjuk fejezni, amit elkezdtünk, az oktatási intézmények és a templom felújítását. Sportbarátként bízom abban, hogy a somogyvári futballcsapatnak sikerül bent maradni a megyei első osztályban. Hogy a kedvenc NB I-es csapatom jó eredményeket ér el. A nagyobbik gyermekem az U11-ben focizik, nekik is sikeres szereplést kívánok.



Kolber István (MSZP): – Legfőképpen azt várom, hogy legyen végre békességesebb az idei esztendő. Legyenek egymással méltányosabbak az emberek, becsüljék meg egymást, egymás munkáját. Reménykedem abban, hogy mindenki felismeri: összefogásra van szükség a közös cél érdekében, mert ennek az országnak a lehetőségeit csak így lehet kibontakoztatni. Az embereknek hitet kívánok: abban, hogy felelősek a saját céljaikért, és ezért lehetőségük van sikeresen tenni. Hitet abban, hogy az Európai Unió segítségével megvalósított fejlesztések olyan lehetőségeket teremtenek, amelyek biztosítják a településeken élőknek a boldogulást. De a boldogulásért, azért, hogy sikereket érjen el, mindenkinek magának is tennie kell.

Herényi Károly (MDF): – Egy normálisabb Magyarországot remélek, ahol mindenki megtalálja a  helyét, pontosan tudja a feladatát. Ahol a politikusok csak a politikával vannak elfoglalva, azzal, hogy minél hatékonyabban segítsék az emberek boldogulását. Sokan azt tartják: 2010 kiemelkedően fontos év lesz a választások miatt. Semmivel sem lesz fontosabb, mint bármelyik év. Négyévente megtörténik, hogy választások zajlanak az országban, úgyhogy ez természetes. Remélhetőleg tudunk élni a lehetőségeinkkel. Együttműködést remélek, egy együttműködő társadalmat. Hogy a politikában van-e erre esély, nem tudom, de hogy szükség volna rá, az biztos. Nagyon bízom abban, hogy lesz annyi bölcsesség a politikusokban, hogy ezt felismerik.

Gyenesei István (független): –  Olyan lesz 2010, amilyenné teszszük. A változtatás igényével vegyünk részt az alakításában. Az új értékek megteremtéséhez ne akarjunk minden „régit” megsemmisíteni. Tegyünk azért, hogy a politikai áramlatok közepén bátran, szabadon és alázattal végezhessük munkánkat. Szűnjön meg az életünket tönkretevő közöny! A tavaszi választásoknak ne a pártok, hanem Somogy legyen a nyertese. Mindehhez a Somogyért Egyesület és én is eredményesen tudjunk hozzájárulni. Egy élhetőbb élet megteremtéséhez legyen elégséges hitünk és egészségünk. Legyenek hozzá igazi közösségeink, összetartó családok, megélhetést adó munkahelyek, életteret biztosító lakóhelyek, és legyen hozzá áldással bíró nemzeti akarat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!