Közélet

2010.01.29. 15:23

Február 12-ig kézbesítik a választási értesítőket

Február nyolc és tizenkettő között kézbesíti a Magyar Posta a kopogtatócédulákat és az ajánlószelvényeket

Márkus Kata

Kaposvár 54 ezer 935 választásra jogosult polgárának február 8. és 12. között kézbesíti a Magyar Posta a kopogtatócédulákat és az ajánlószelvényeket. Ez azon a sajtótájékoztatón derült ki pénteken, melyet Kéki Zoltán címzetes főjegyző, a választási iroda vezetője tartott a városházán.

Persze április 11-ig folyamatosan változik majd a választásra jogosultak száma költözés, esetleges halálozás miatt – mondta Kéki Zoltán. – Aki esetleg február 12. körül nem kapja meg az értesítőt, annak a városházán kell jelentkeznie az említett papírokért. Az ajánlószelvénnyel kapcsolatosan fontos tudni, hogy azokra az adatokat az ajánlatot tevőnek kell rávezetnie, helyette más nem töltheti ki.

– Április 9-ig személyesen vagy meghatalmazott útján, április 6-ig pedig ajánlott levélben kérhetnek igazolást a választási irodánál azok, akik a lakóhelyükön kívül kívánnak voksolni – tette hozzá Kéki Zoltán. – Az igazolással minden településen az arra kijelölt szavazó körben lehet szavazni.A kaposvári 61 szavazókör kettő kivételével az Európa Parlamenti választáson megszokott helyen lesz. Az Együd Árpád művelődési ház átalakítási munkálatai miatt, ami akkorra vélhetően elkezdődik, az ottani két szavazókör közül az egyik a megyei könyvtárban, a másik a Noszlopy utca 12. szám alatt, a városgondnokság épületében kap helyet.

Ezek is érdekelhetik