Közélet

2010.04.16. 20:46

Új időszámítás kezdődik

Vasárnap a somogyi polgárok elsöprő többséggel szavaztak a változásra. Úgy értékelték, hogy elég volt az elmúlt nyolc év hazugságaiból, a megszorításokból, elég volt a falvakat és a vállalkozásokat elsorvasztó politikából, elég volt az emberek véleménye nélküli hatalmaskodásból.

Gelencsér Attila, a Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő

A szocialista kormány nem nézett szembe a valósággal, ezért a somogyi emberek úgy döntöttek, hogy változásra van szükség, és a változás végre elindulhat.

A kampány során mindezt elmondták nekem a somogyiak, s javaslatokat is tettek, meghatározták számomra az irányt. Ez alapján voksoltak vasárnap, ez alapján szavaztak a megyében elsöprő többséggel a Fidesz-KDNP jelöltjeire, köztük rám is. Történelmi szavazás volt, hat körzetből hat képviselőt választottak már az első fordulóban, s ez mutatja, hogy milyen jelentős támogatottság áll mögöttünk, amely egyben óriási felelősséget is jelent.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke: nem a szavazat fontos, hanem a bizalom
[/caption]
Ezért nem is tétlenkedünk, mind a hatan munkába álltunk már a választás másnapján. Dr. Heintz Tamással Kaposvár képviselőjével és Szita Károllyal, Kaposvár polgármesterével közösen áttekintettük, lajstromba vettük a város és a megye legégetőbb problémáit, kerestük a megoldásokat, melyeket már az első parlamenti munkanapunkon hivatali szinten is igyekszünk megoldani.

Töltse le a Somogyi Hírlap megyei oldalát!

Szerda délután mind a hatan - megválasztott képviselők - leültünk egy kötetlen, problémafeltáró beszélgetésre, az elkövetkező hetek feladatainak elemzésére, a somogyi polgárok képviseletének leghatékonyabb módjának eldöntésére. Mindannyian egyetértettünk abban, hogy elég volt az ígérgetésekből, az emberek valós, életminőséget javító intézkedéseket várnak, s ezt csakis mi tolmácsolhatjuk a leendő kormány, a leendő országgyűlés felé. Összekötő kapocs leszünk, de a legfontosabb az irány, hogy végre ne a kormánynak legyenek képviselői Somogyban, hanem a somogyi embereknek legyen képviselőjük a parlamentben.

Abban is egyetértettünk, hogy az eddig kapott információkat, véleményeket tovább kell bővíteni, ezért a következő egy hónapban visszamegyek mind a 67 településre, s ismét kikérem az emberek véleményét, hogy közösen, összefogva alakíthassuk a megye jövőjét.Mindannyiunk közös célja, hogy a somogyi polgárok biztonságban érezhessék magukat, családjukat, legyenek biztos megélhetést nyújtó munkahelyek, megfelelő minőségű szolgáltatások, továbbá színvonalas egészségügyi ellátásban és oktatásban részesüljenek. Merjenek bátran vállalkozni, ne nyomja őket agyon az iszonyatos adóteher és bürokrácia. Éledjen fel újra a somogyi föld, élhessenek meg a családok a mezőgazdaságból, használjuk ki végre természeti kincseinket, a földünkben rejlő vizet. Vadban gazdag gyönyörű erdeinket, természeti és kulturális örökségünket állítsuk a turizmus szolgálatába, legyen újra meghatározó üdülési cél a Balaton.

Csakis ez a cél lebeghet valamennyiünk szeme előtt, csakis ezért kell dolgoznunk a jövőben.

Ezek is érdekelhetik