Közélet

2010.06.19. 09:56

Kiöntött a két patak, utcák kerültek víz alá Törökkoppányban

Törökkoppányban ismét kilépett medréből a falun átvezető Pernec- és a Nagy-Koppány- patak. Egy nap alatt ötvenhét milliméter csapadék zúdult a községre.

Krutek József

Háromszor szakadt az égi áldás egy nap alatt Törökkoppányra és összesen  57 milliméter csapadék hullott a településre. Emiatt ismét kiöntött a Pernec-patak, valamint a Nagy-Koppány- patak. A vízszint folyamatosan emelkedett. A helyszínre mentek a tabi önkéntes tűzoltók is, hogy segítsenek a koppányiaknak. Reichert Csaba  tűzoltóparancsnok arról tájékoztatott, hogy a védekezésben mintegy harmincan dolgoztak.

– Amennyiben tovább emelkedik a Pernec-patak vízszintje, akkor ismét elönti a Tabán utcát – magyarázta Reichert Csaba. – A víz már veszélyeztette a parton levő két faházat is. A községben kiöntött a Nagy-Koppány patak, elárasztva a focipályát. A víz betört a Bajcsy-Zsilinszky utcába, ahol több családi ház udvarában harminc centi magasan állt a sáros víz.
  


A parancsnoktól megtudtuk: kézi erővel lapátolták az iszapot, szedték össze az elöntött udvarokból a szemetet. Reichert Csaba azt mondta: szerencsére kitelepítésre még nem került sor

Ezek is érdekelhetik