Közélet

2010.07.05. 07:55

Még a tömegközlekedésnek is túl drága a gázolaj

Az egekbe szökött az üzemanyag ára, ez a Kaposvári Tömegközlekedési (KT) Zrt.-nek súlyos nehézséget jelent.

Harsányi Miklós

– Kínkeservesen nehéz évet hagytunk magunk mögött – értékelt Csapó József, a KT Zrt. vezérigazgatója a cég alapításának 16. évfordulója alkalmából tartott kaposvári ünnepségen. – A gyakorta változó gázolajár, a növekvő kiadások ellenére sikeresen teljesítettük az üzleti tervet. Csaknem 3,4 millió forint adózás utáni eredménnyel zárt a vállalat. 



Idén a mérleg viszont könnyen veszteségbe billenhet át, utalt a cégvezető a nehéz körülményekre. Az üzemanyag-vásárlás a legnagyobb tétel a zrt.-nél, s a 2010-re prognosztizált drágulás rendkívüli módon behatárolja a cég mozgásterét.
A nehézségek mellett sikerek sorozatát könyvelte el a cég, amely naponta csaknem 45 ezer utas biztonságos elszállítását oldja meg.
– Az ország egyik legköltséghatékonyabb közlekedési vállalata a KT Zrt. – emelte ki Csapó József, hozzátéve, hogy a piac diktálta körülmények között az elmúlt másfél évtized alatt dinamikusan fejlődött.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Menetrendszerinti baz üzemagyagár drágulása
[/caption]

Torma Kálmán néhai vezérigazgató érdemeit méltatva Csapó rámutatott: munkássága alatt a vállalat önálló arculatot kapott, új járművekkel gyarapodott. – Bő tíz évvel ezelőtt olyan örökséget kaptam, amelyet illendő volt tovább vinni – fejtette ki a vállalatvezető. Célként fogalmazta meg a kor követelményeinek megfelelő autóbuszpark üzemeltetését, s távlati tervként említette az új központi irányító létrehozását és a korszerű pályaudvar kiépítését.

Hűség és biztonság – a huzamos ideje dolgozó munkatársakat tegnap megjutalmazták. Öt éves munkájáért Döme Béla és Kele István kapott elismerést, Csapó József és Csordás István tíz éves tevékenységét jutalmazták. A cégnél 15 éve dolgozó Bíróné Lenkei Ágotán kívül a 20 éve dolgozó munkatársak – Götz Zoltán, Németh Géza, Péter Zoltán, Vancsura Tibor – vehették át a jublieumi jutalmat. A három és fél évtizedes munkájáért Valkó István oklevelet kapott.


Koccanás nélkül

A balesetmentes közlekedésért – 100 ezer kilométeres kategória – Blinov Elemér, Bor Ferenc, Horváth Zoltán, Kele István, Kósa Zoltán, Meireisz Attila, Németh Géza, Riba Attila és Sárvári Sándor részesült elismerésben. Szücs András kétszázezer-, míg Götz Zoltán és Vajda László négyszázezer kilométert hajtott koccanás nélkül. A félmillió kilométernyi balesetment vezetésért Csertei Gábor, Krizsány István, Pfeifer József és Polecsák Imre kapott elismerést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!