Közélet

2010.08.30. 19:30

Eddig csak tévében láttak ilyen iskolát

– Kedves gyerekek, ilyet eddig csak a mesében vagy a tévében láttatok – könnyeivel küszködve, ezekkel a szavakkal vágta át az öreglaki általános iskolánál a szalagot Maczucza Miklós polgármester hétfőn.

Füleki Tímea

A Pogányvölgyi kistérség több mint egymilliárd forint értékű, uniós támogatással megvalósuló beruházásának egyik újabb állomása volt az öreglaki átadás. A falu iskolája 300 millió forintból újult meg, a régi épület felújításával és a bővítéssel minden igényt kielégítő oktatási intézményt kapott a település.



Papszt Lajos, a kistérségi társulás elnöke azt hangsúlyozta: a Dél-dunántúli Operatív Program nyertesei közül elsőként adták és adják át a megújult iskolaépületeket. Móring József Attila országgyűlési képviselő, Somogyvár polgármestere azt emelte ki: az együttműködés messze túlmutat azon, hogy új épületek készültek, az iskola a település fennmaradását is jelenti.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Átadták az iskolát
[/caption]

Gelencsér Attila, a megyei közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a magyar oktatásügyben klebelsbergi fordulatra van szükség. Szerinte Klebelsberg Kuno volt az utolsó politikus, aki olyan gyökeres változást hajtott végre, mint amire a mostani kormányzat készül.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Mesés évkezdés
[/caption]

Horváth Endre igazgató az iskola jelképes kulcsának átvétele után elmondta: az új épület - mely minden idők második legnagyobb beruházása Öreglakon - „egy csoda”. Sok egyéb között könyvtár, természettudományi és nyelvi labor áll a 170 tanuló rendelkezésére, s valamennyi tanteremben internetkapcsolat szélesíti az interaktív táblák alkalmazásának lehetőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!