Közélet

2010.09.28. 16:47

Vona Gábor nem hazudott, érvényes az összes Jobbik lista

Vona Gábor, mint a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, és mint magánszemély a következő közlemény közlésére kérte szerkesztőségünket, aminek eleget teszünk.

Lapunk internetes on-line kiadásában 2010. szeptember 13-án „Vona Gábor hazudott? Minden Jobbik-lista érvénytelen?” címen cikk jelent meg, amely összességében megkérdőjelezi Vona Gábor szavahihetőségét, illetve a Jobbik-listák érvénytelenségét.



Vona Gábor azonban nem hazudott és minden Jobbik lista érvényes. Ezzel kapcsolatban a Somogy Megyei Területi Választási Bizottság több határozata, illetve az Országos Választási Bizottság határozata igazolja azt, hogy Futó Tibor nem rendelkezett érvényes meghatalmazással a Jobbik Somogy megyei, illetve kaposvári választási listáinak leadására, ennek megfelelően Futó Tibor ezen meghatalmazás alapján arra sem volt jogosult, hogy Herner Árpád részére meghatalmazást adjon a kaposvári kompenzációs lista leadására.

Futó Tibor jogosultságaival ellentétben a Jobbik más megyei vezetői egy további meghatalmazással is rendelkeztek, amely a listák leadására is felhatalmazást adott. A Jobbik Somogy megyei és kaposvári kompenzációs listáinak véglegesítésében és a választási bizottság részére történő leadásában Varga Ildikónak, mint a párt egyik tagjának személyes ráhatása nem volt, és nem is lehetett, feladatának pártelnöki utasítás szerint tett eleget somogyi származása és helyismerete okán. A listák véglegesítését és azzal kapcsolatos ügyintézésre vonatkozó meghatalmazások megadását a központi pártvezetés volt jogosult jogszerűen megtenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!