Közélet

2010.11.04. 11:06

Vona Gábor rágalmazási pert indított

Megkezdődött az a rágalmazási per, amit Vona Gábor indított két egykori kaposvári párttársával szemben.

av

Rágalmazás miatt beperelte Futó Tibort, a Jobbik somogyi exelnökét és Herner Árpádot, a kaposvári exlistavezetőt Vona Gábor, a párt elnöke.
A pártvezető szerint ugyanis a megyei exelnök az önkormányzati választások előtt valótlanul állította, hogy a Jobbik listái érvénytelenek.

Mint már megírtuk, Futó Tibort és Herner Árpádot kizárták a pártból, mivel a pártvezetés állítása szerint engedélyük nélkül adták le a Jobbik megyei és kaposvári listáját. Futó szerint viszont minden megyei vezető ugyanolyan felhatalmazással dolgozott, mint amilyet ők is kaptak, s ebben az esetben a párt összes önkormányzati listája érvénytelen volt. A per csütörtökön a személyes meghallgatásokkal kezdődött el a kaposvári bíróságon.



A csütörtöki tárgyaláson Vona Gábor mellett megjelent Varga Ildikó, a Jobbik pártelnökének titkárságvezetője és Szabó Tamás, a párt kaposvári elnöke is. Úgy tudjuk, hármójukat egy negyedik férfi is elkísérte a bíróságra, akiről az épület folyosóin többen azt találgatták: testőrként volt jelen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!