Közélet

2011.05.09. 14:25

Bohócdoktorok Siófokon és az örökbe fogadott Nyim

A Somogyi TISZK Baross Gábor Közép- és szakiskolájának diákjai örökbe fogadtak egy egész falut és a kórházban is komoly munkához láttak.

Sonline

Soma és csapata a következő levelet kapta.


Tisztelt Szerkesztő úr!

Örömmel olvastam levelét, melyben a Somogyi Hírlap által kezdeményezett „Soma és csapata” akcióról informálták a mi iskolánkat is.

Tájékoztatom arról, hogy intézetünkben, a Somogyi TISZK Baross Gábor Közép- és szakiskolában már kettő – diákokat érintő – önkéntes program is megvalósul.

Siófok Kórház-Rendelőintézetében tanulóink heti rendszerességgel tartanak előadást, ahol bohócdoktorként vidítják fel a gyermekosztály kis betegeit mondókák, versek és dalok előadásával, labdazsonglőrködéssel, lufihajtogatással.



Önkéntes programunk keretében fogadtuk örökbe a gyönyörű észak-somogyi zsáktelepülést, Nyimet. Tanulóink számos önkéntes munkát végeztek már eddig is a településen: buszmegállót és játszótéri játékokat festettek, vízelvezető árkot ástak és hulladékot gyűjtöttek. A tavasz ébredését követően a templomkertben tavaszi munkákat végeztek, buszmegállót és kerítést csiszoltak és festettek, istállót takarítottak, bozótot irtottak, háztáji kertekben ástak és fát dolgoztak fel. A hasonló jó tettek sorát folytatni kívánjuk.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Hetente vidítják fel a gyermekosztály kis betegeit az iskola diákjai
[/caption]

A környezetünkben élőket ily módon segítő kiváló kollégáim és nagyszerű diákjaim nevében is köszönöm a Somogyi Hírlap megkeresését.
       
Szamosi Lóránt főigazgató


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!