Közélet

2011.05.09. 16:40

Csurgói aranyérem a nemzetközi borversenyen

Két aranyéremmel jöttek haza a magyarok a 28. nemzetközi borversenyről, Gyurgyevácról.

Varga Andrea

– A csurgói borverseny eredményesebb résztvevői közül nyolcan vitték boraikat a horvátországi megmérettetésre – tudtuk meg Ureczky Attila borosgazdától, aki az egyik aranyérmes lett olaszrizlingjével. A másik a soproni Hauer Erik. Összesen 167 borral neveztek a versenyzők, ebből 17 kapott aranyérmet, 91 ezüstöt, 31 bronzot és 8 oklevelet. A csurgói nyolcak 16 borából lett még 5 ezüstös, 5 bronzos és egy okleveles. A verseny zárásaként az aranyas gazdákat külön köszöntötték, és a megvendégelés sem maradt el.

Kistermelők és hobbiborászok mintáit várjuk a versenyre

A Somogy Megyei Önkormányzat, a Somogyi Hírlap szerkesztősége és a Szent Anna Borház megszervezi a somogyi kistermelők és hobbiborászok III. Megyei Borversenyét. Erre mindazokat a kistermelőket és hobbi- borászokat várja.

Nevezni kizárólag Somogyban termelt fehér, rosé és vörös borokkal lehet. Direkt termő szőlőből készült borok nem nevezhetnek. A borverseny helye a szőlősgyöröki Rekesz dűlőben lévő Szent Anna Borház. Nevezés ugyanitt, a minták leadásával egy időben és helyen: 2011. május 19-20-án (csütörtökön és pénteken) 8-16 óráig.



A mintákat 0,75 literes borpalackokban kell leadni, fajtánként három palackot. A palackon fel kell tüntetni a termelő nevét, címét, telefonszámát, a bor fajtáját, a bor termelőhelyét, évjáratát. A nevezési díj 1000 forint (+ ÁFA) fajtánként. A borkóstolóval egybekötött ünnepélyes eredményhirdetés 2011. június 2-án 17.00 órakor lesz a Lengyeltóti Művelődési Házban.
További információt Komáromi Ferenc (30/9972-711) és Simon-Fábri Krisztina (82/508-151) ad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!