Közélet

2011.08.17. 12:18

Élelmiszeriparral rántaná ki az LMP a vidéket a válságból

A helyi feldolgozóipar és egyben a magyar élelmiszeripar fejlesztésében látja a Lehet Más a Politika (LMP) vidék válságának megoldását.

F. Szarka Ágnes

Ladányi Attila a párt választmányának tagja és vidékpolitikai referense szerdán Kaposváron a sajtó képviselőivel ismertette álláspontjukat. Eszerint az LMP Zöld fordulatot javasol, amely a helyi közösségek érdekét jobban szem előtt tartva fejlesztené a magyar élelmiszeripart.
– A jelenleginél határozottabb kormányzati lépésekkel, állami támogatással kell biztosítani a helyi alapanyagokat feldolgozó, termelő beruházásokat és az igazságosabb jövedelem elosztást a termelők, feldolgozók és a kereskedelem szereplői között.



A vidék helyzete akkor javítható, ha az alapanyag előállítás és a feldolgozás összehangolt, együttes fejlesztése megvalósul. Ehhez csökkenteni kell az élőmunka költségeit, a hatóságok megerősítésével ki kell kényszeríteni a jogszabályok betartását, párbeszédet kell folytatni az érdekképviseletekkel és meg kell fogalmazni a közép- és hosszútávú élelmiszer-gazdasági stratégiát.
– Kívánatos lenne a tudatos vásárlók számának emelkedése, akik az alacsony árak helyett az ár-érték arány figyelembe vételével vásárolnak – tette hozzá Kutas Viktor az LMP Somogy megye szervezetének területi koordinátora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!