Közélet

2011.09.09. 08:41

Ahol sajtból van a Hold...

A Somogyi Hírlap nemcsak a hírek pontos és gyors közlését, hanem megyénk lakóinak támogatását is feladatának tartja. Ezért indítottunk akciót Soma és csapata néven. Arra kértük a fiatalokat, hogy segítsék a környezetükben élőket.

Sonline

Horváth Miklós, az Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Igazgatója hívta fel az iskolai diákönkormányzat figyelmét a SOMA és csapata akcióra. Barnáné Horváth Beáta diákönkormányzatot segítő pedagógussal próbáltunk feladatokat felvázolni, melyek közül kiválasztottuk a számunkra legmegfelelőbbet.

Iskolánk diákjai már többször végeztek önkéntes munkát (iskola és környékének takarítása, beszélgetés idősek otthonában). Az önkéntes munka során sok tapasztalatot szerezhetünk, megismerhetünk más embereket, a munkájukat, fegyelmezettséget tanulhatunk és kis csapatunk is jobban összekovácsolódhat. Iskolánkban már többször szerveztünk gyűjtést beteg gyermekekért, a kupakokat is szorgalmasan visszük, így született a döntés, hogy a Kaposi Mór Oktató Kórház Gyermekosztályának fogunk egy kis örömet szerezni. Barnáné Horváth Beáta tanárnő felvette a kapcsolatot a gyermekosztály főnővérével, Schiszler Gyöngyivel, aki szívesen fogadta ötletünket. Plakátokon, iskolarádióban hirdettük meg, hogy mesekönyveket, játékokat, társasokat gyűjtünk a kisgyerekeknek, hogy a kórházban töltött idejüket vidámabbá, elviselhetőbbé tudjuk tenni.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Izgatott ajándékozás
[/caption]

A gyermekosztályon már izgatottan vártak bennünket. Mi is nagyon izgultunk, hogy fogadnak minket, milyen reakciókat vált ki kezdeményezésünk. Nem könnyű az embernek legyőzni a félelmét, ha kórházba kell mennie, pedig mi csak látogatóba mentünk; aki itt tölti a mindennapjait, megérdemel egy kis figyelmet, szeretetet, lehetőséget a beszélgetésre.



Úgy gondoltuk, kedveskedünk egy kis műsorral is, ami talán mosolyt csal a gyerekek arcára. Gitárjátékot, éneket és furulyát hallhattak a társalgóban megjelentek és családtagjaik. A gyerekek szüleikkel, csillogó szemmel figyelték a műsort és együtt énekeltük Demjén Ferenc: Sajtból van a Hold című dalának refrénjét. Kezdetben gyámoltalanul, majd egyre felszabadultabban kapcsolódtak be az éneklésbe a nővérkékkel együtt.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Sajtból van a Hold...
[/caption]

Voltak kis lakók, akik a kórteremből nézték, hallgatták a műsort. Kis ajándékainkkal hozzájuk is bekopogtunk (volt olyan kis gyermek, aki sírdogált az ágyában, amikor megérkeztünk, majd megnyugodva hallgatta a műsort és szorította magához a kapott állatkáját). Nemcsak neki, de nekünk is feledhetetlen perceket jelentett az együtt töltött idő. Ez örökre megmarad az ember lelkében. Tanárnőnk és több felnőtt szemébe is könnyeket csaltak ezek a pillanatok. Ha fél órára is, de ezek a kis gyerekek elfeledkeztek bajaikról, fájdalmukról.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Vidáman a közös nap után
[/caption]

Köszönet SOMA és csapatának a kezdeményezésért, hogy az önkéntes munkára biztatják az ifjúságot. Szeretnénk hasonló élményeket megtapasztalni, ezért kezdeményezni fogunk különböző önkéntes munka lehetőséget, mellyel példát szeretnénk mutatni társainknak. Kívánunk mindenkinek hasonló élményeket és ötleteket!

Áldozatkész diákok

Akik e napért tettek: Vass Dániel, Ignácz László, Pé-cseli Anna, Petes Roxána, Polotár Zsófia, Holczmann Ingrid, Bozsoki Gábor, Cser-tei Gábor, Balogh Laura, Vörös Roland. És mások is, akik ajándékaikkal hozzájárultak e nap sikeréhez.



Sajtból van a Hold... Izgatott ajándékozás Vidáman a közös nap után -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!