Közélet

2011.11.14. 16:09

Birtokba vették a nyelvi labort a somogyvári diákok

Birtokba vehették a tanulók az új nyelvi labort a Fodor András Általános Iskola és Óvoda Szent László Király Általános Iskolájában.

Vigmond Erika

A somogyvári intézmény vezetője, Szántó Zoltán arról beszélt: évek óta dédelgetett álom volt a nyelvi labor kialakítása, de hiányzott a szükséges forrás a több mint másfélmillió forintos beruházáshoz. Murzsán József elnök felkarolásával, a Belőled nőttem én... elnevezésű Közalapítvány kifejezetten erre a célra, már évek óta gyűjtögette a felajánlásokat az adók egy százalékából. Több mint egymillió forintot sikerült így összeszedni.Ehhez az összeghez, Móring József Attila somogyvári polgármester tájékoztatása szerint, a testület teljes egyetértésével, úgy hatszázezer forintot tett hozzá az önkormányzat.
– Az őszi szünetben alakítottuk ki a nyelvi labort, s egy korábbi pályázaton elnyert interaktív táblákkal most már minden adott, hogy a diákok a legkorszerűbb körülmények között tanulják az idegen nyelveket – tette hozzá az intézményvezető. A somogyvári iskolában angol és német nyelv között választhatnak a tanulók: a 3. osztálytól kezdődik a nyelvoktatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!