Közélet

2011.11.01. 18:15

Mire megépül a laktanya, állami kézbe kerül

Sajátos helyzetbe került Marcali az új katasztrófavédelmi törvény azon szabályozásával, ami kimondja, hogy a tűzoltóságok által használt épület is állami tulajdon lesz.

Vigmond Erika

A város tavaly év elején kapott 500 millió forintos támogatást új tűzoltólaktanya építésére, amihez 125 millió forint önerőt vállalt az önkormányzat.
– Tárgyalásokat kezdtünk az országos katasztrófavédelmi főigazgatósággal, Tollár Tibor gazdasági főigazgató-helyettessel – kezdte Sütő László marcali polgármester. – Ők is érzik azt a visszás helyzetet, hogy az önkormányzat miért fektetne be 125 millió forintot olyan ingatlanba, amit mire megépítene, állami tulajdonba kerülne. Szóban megállapodtunk, hogy hasonlóan a korábbi gyakorlathoz, amikor nem pályáztatási rendszer volt, az önkormányzat biztosítja a közművesített ingatlant, a 125 millió forintos többletforrást pedig ők gazdálkodják ki. Megállapodtunk abban is, hogy a kivitelezői közbeszerzési eljárást megindult, s nagy valószínűséggel ebben az évben meg is lesz a kivitelező. A szerződést pedig ennek megfelelően módosítjuk.A jelenlegi tűzoltólaktanya Marcaliban még 1953-ban épült. Ennek sorsa később kerül terítékre. A kiköltözés után a nemzeti vagyonkezelő veszi át, s majd velük kell tárgyalnia a marcali önkormányzatnak, ha egyáltalán szüksége lesz az épületre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!