Közélet

2012.09.15. 13:04

Laptopot kap minden diák - Háromfán öt éve nincs bukás

Öt éve nincs bukás a háromfai általános iskolában, a kisebb, maximum tizenkét fős osztálycsoportokban a pedagógusok igyekeznek személyre szabottan foglalkozni a diákokkal. A szeptemberi tanévet az egyedi, más intézmények számára is példaértékű, gyermekközpontú gyakorlata miatt referencia-intézményi minősítéssel kezdhette az iskola.

Jeki Gabriella

– Rendszeresen és differenciált kínálattal szolgáltatjuk a tanulási folyamathoz a mintákat – tájékoztatott Balatincz Gyöngyi tagintézmény-vezető. – Referencia intézményként ma már elmondhatjuk magunkról, hogy a pedagógiai kultúránk és eszközrendszerünk egészében példaértékű.

Az iskola jelenleg a referencia-intézményi szerepre készül fel, melyre hárommillió forintos támogatást is nyert. Négy jó gyakorlatuk már országosan is elismert: az árnyalt, illetve a fejlesztő értékelés módszerei és eszközei, a hátránykompenzáció a közösségi órákon, valamint a szövegértő olvasási és meseíró verseny.

Követjük a helyi hagyományt, de összhangba állítjuk a kor elvárásaival és a nemzetközi innováció értékeivel – hangsúlyozta az igazgató. – A pályázattal vállaltuk, hogy felsőoktatási gyakorlóhellyé is válunk, s meg is rendeltünk képzéseket a Kaposvári Egyetem Pedagógus-továbbképző és Szolgáltató Intézettől.

A Nagyatádi Közoktatási Intézmény Móricz Zsigmond Általános Iskolájában mintegy 60 százalékot tesz ki a sajátos nevelést igénylő és a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók aránya. A kis falu azonban nagy lehetőséget rejt magában.Brantmüller Zoltán polgármester aláhúzta: a háromfai intézmény országos hírre tett szert a jó pedagógiai módszereivel, s közben tízmilliós összegeket költöttek technikai fejlesztésekre és a gyerekekre; az iskolában például tanulói laptop jut minden diáknak.

Címkék#Háromfa

Ezek is érdekelhetik