Közélet

2012.09.24. 13:05

Vadgulyással győzött a Somogyi Hírlap csapata

Újra győzött a Somogyi Hírlap csapata a Kaposvári Állattenyésztési Napok hal- és vadfőzőversenyén. Munkatársaink ezúttal tárkonyos, erdei gombás vadgulyással szerezték meg az első helyet.

Harsányi Miklós

A szárított vargányából és szarvashúsból készült ételhez grillezett lepény dukált. Melynek egyik felét megsütötték, a másik részét medvehagymával ízesítették. A találkozón tizenkét csoport mérte össze főzőtudományát, a Somogyi Hírlap nyolcfős csapata – Nagyné Petrus Zsanett, Vargáné Bíró Éva, Szigethy Brigitta, Petrus Lajosné, Hegedűsné Bogdán Mária, Kálmán Ágnes, Gumhert György, Zsoldos Zoltán – a tavalyi sikert megismételve újra győzött.

– Jó hangulat, kiváló alapanyagok, s egy összetartó társaság – sorolta a siker legfontosabb összetevőit Nagyné Petrus Zsanett. – Úgy sikerült elkészíteni az ételt, ahogy terveztük. Sok vendég is megkóstolta a vadgulyást, amely sűrű, tartalmas lett.A zsűri – melynek tagja volt Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda válogatott napokban leköszönt szövetségi kapitánya is – végül a legmagasabb pontszámmal díjazta kollégáink főztjét. S ezek után aligha kérdéses, hogy jövőre is indulnak-e a Kaposvári Állattenyésztési Napok versenyén.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik