Közélet

2012.10.09. 17:40

Válogatott vidámságokkal népszerűsítik a szelektív gyűjtést

A szelektív hulladékgyűjtés fontosságára igyekszik felhívni a diákok és a lakosság figyelmét az Országos Hulladékgyűjtési Ügynökség roadshow-jával.

Márkus Kata, Fónai Imre

Az országos kampány húsz állomása közül a 17. volt a kaposvári. A Körforgó elnevezésű szelektív forgatag keretében a Tesco parkolóban kedden számos ügyességi verseny, kiállítás mutatott rá a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára.

A szervezők szerint nem csupán azért érdemes ellátogatni a Körforgóba, mert játszva tanulhatnak meg a picik mindent erről a fontos témáról, hanem mert egész nap válogatott vidámságok, szórakoztató programok várják őket. Kaposváron is láthattak az érdeklődők többek közt termékkiállítást hulladékból, Öko kézművessátort, Ki nevet a végén? játékot és pecaversenyt a különféle hulladékok gyűjtésével kapcsolatosan.

Az Országos Hulladékgyűjtési Ügynökség egyébként közreműködik a környezetszennyezés megelőzésében, az ember és a környezet harmonikus kapcsolatának kialakításában, a hulladékok keletkezésének megelőzésében, valamint a keletkezett szelektív hulladék hasznosításában Magyarországon.

Nem igaz, hogy összeöntik

Érdemes a szelektív hulladékot külön gyűjteni, mert nem igaz, hogy összeöntik – erről is meggyőződhettek az érdeklődők, elsősorban iskolás diákok a somi térségi hulladéklerakó nyílt napján, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség által kezdeményezett KUKAkulTÚRA-rendezvényen.Az is kiderült: az értékes hulladékok újrafeldolgozásával jelentős mennyiségű elsődleges nyersanyagot lehet megtakarítani, amivel jó szolgálatot tehetünk környezetünknek. Kollárné Mecseki Renáta, az AVE Zöldfok Zrt. marketingvezetője arról tájékoztatott: a látogatók végigkövethették Somban a hulladék útját.

Ezek is érdekelhetik