Közélet

2012.11.01. 13:15

Három és fél milliót kapott Balog Zoltántól a Fehér Gyűrű

Ötmilliót kért, három és félmillió forintos támogatást kapott a Fehér Gyűrű civil áldozatvédelmi szervezet Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter személyes keretéből – derült ki a svájci-magyar együttműködési program keretében tartott balatonfüredi nemzetközi áldozatvédelmi konferencián.

Fónai Imre

Fügedi László, az egyesület elnöke előzőleg arról beszélt: október végénél aligha tart ki tovább a pénzük, annál tovább tehát nem tudják biztosítani a segélyeket és a bérköltségeket.

– Az áldozatvédelem nemrég került át a belügyi tárcától a közigazgatási- és igazságügyi minisztériumhoz – mondta Fügedi László. – Pályáztunk, de egyelőre nem kaptunk választ, ezért levelet írtunk Balog Zoltán emberierőforrás-miniszternek, akihez a civilszervezetek tartoznak. Ez végre eredménnyel járt: a füredi konferencia első napján jelenthettem be, hogy nem kell lehúznunk a rolót. Azóta már a támogatási szerződést is aláírtam a minisztériumban.



Az európai áldozatvédő szervezet, hazai és külföldi civilek vettek részt a balatonfüredi tanácskozáson, ilyen összejövetelt hazánkban még nem tartottak. Fügedi László kiemelte: sok más téma (prostitúció, emberkereskedelem) mellett újdonságereje miatt is nagy érdeklődést váltott ki a nyíregyházi hittudományi főiskola tanárának előadása az egyház és az áldozatvédelem összefüggéseiről, sőt, együttműködési megállapodást is kötöttek.

Elhangzott: hamarosan véglegessé válnak az áldozatvédelem uniós irányelvei, megfogalmazásánál közel hatszáz (közte több magyar) módosító javaslatot vettek figyelembe. A résztvevők áthajóztak Siófokra is, ahol az önkormányzat és a Fehér Gyűrű évek óta kiváló együttműködéséről esett szó. A város az idén is támogatja, s a polgármesteri ígéret szerint jövőre is támogatni fogja az egyesület helyi irodájának működését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!