Közélet

2013.05.03. 17:29

Fidesz-Jobbik tengely a rezsicsökkentésért

A területfejlesztő forintok megérkezéséig, és ezzel együtt a közéleti súly növeléséig tájékoztatókkal, és törvényi hatáskört csak távolról érintő politizálással töltötte az ideje egy részét pénteken Somogy Megye Közgyűlése.

Balassa Tamás

A rezsicsökkentési napirend különös módon jelent meg előterjesztésként. A közgyűlés támogatásáról biztosította a kormánynak a magyar családok érdekében meghozott energiaköltség-csökkentő döntéseit. Ezt vita nélkül is mintegy félórás ív után tette, amiben a két szocialista politikus úgy is megkapta a magáét, hogy ott sem volt.

Gelencsér Attila elnök (Fidesz) jóhiszeműnek gondolva a felvetést azt vélelmezte, talán nem véletlenül hiányoznak a képviselők, hiszen a rezsicsökkentés témakörében a baloldali ellenzék össze van zavarodva; hol támogatják, hol nem. Ez a nemzeti radikálisokról is bebizonyosodott, miután Ander Balázs (Jobbik) támogatásába vette a rezsicsökkentést, majd Csorba Ottónak (Fidesz) köszönhetően azzal szembesült, siófoki jobbikos kollégája elutasította ugyanezt. Csorba Ottó nagyon nem veszett össze Anderral, sőt, kifejezetten tetszett neki – amint az elnöknek is – a rezsifaragás radikálisra hangszerelve: a multik mint „globális piócák dagadtra szívták magukat az emberek verejtékéből, ezért az orruk pöckölgetése helyett az oldalba rúgásuk” volna megfelelő.Gelencsér Attila egyébként bejelentette: már 50 ezer somogyi írta alá a rezsicsökkentő íveket, és ötmilliárd marad a somogyiak zsebében.

A közgyűlésben pénteken Hajnal Éva törvényszéki elnök, Horváth Szilárd megyei főügyész és Balogh Imre roma önkormányzati vezető tartott tájékoztatót.

Ezek is érdekelhetik