Közélet

2013.05.22. 17:04

Kihívás napja: ezrek mozogtak az egészségükért

Kaposváron a Kihívás napja az idén megújult formában, több helyszínen, négyféle formában buzdította mozgásra, egészségük megőrzésére a résztvevőket.

Márkus Kata

Az ovisok futásával kezdődött szerdán Kaposváron a Kihívás napja rendezvénysorozat, mely az idén megújult formában, számos helyszínen, négyféle formában buzdította mozgásra, egészségük megőrzésére a résztvevőket. A hagyományos streetball természetesen nem maradhatott el, délután előbb a gyerekeket, majd a felnőtteket várták a Kossuth téren. A munkahelyi közösségek számára kötélhúzóversenyt szerveztek szintén délután a téren.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A Kihívás napja Kaposváron
[/caption]
Mozgással az egészségért szlogennel megyei programot hirdetett a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve Megyei Egészség Fóruma. Felhívásukra összesen tizenegy sportlétesítmény várta ingyenesen látogatóit a Kihívás napján. Az ingyenes használatot biztosító nagyobb sportközpontokban pedig lakossági szűrővizsgálati lehetőségeket szerveztek, kérdőíves egészségi állapotfelmérést biztosítottak.

Hetes és Segesd képviselte Somogyot

Mindössze két somogyi település csatlakozott az idei Kihívás napja központi versenyéhez. A települések vetélkedőjét hagyományosan hét kategóriára osztották az adott hely lélekszáma alapján. Így arányosan lehetett követni a helyszínekről lejelentett 15 perces mozgásokat. Somogyból mindössze két település vállalta a megméretést. A kettes kategóriában az 1147 fős lélekszámú Hetes a tizennyolc települést felvonultató mezőnyben próbált minél jobb helyezést elérni.A hármas kategóriában a 2625 fős Segesd képviselte a somogyi színeket a huszonkét települést felvonultató mezőnyben. A helyszíneken főleg futni, kerékpározni lehetett, de népszerűek voltak a labdajátékok is. Az idei Kihívás napjára összesen nyolcvannégy nevezés érkezett, melyhez külön három kistérség is csatlakozott.

Ezek is érdekelhetik