Közélet

2013.09.10. 14:05

Másfél méteres sikló okozott riadalmat a plázánál, fotó

Vélhetően téli vermelőhelyet keresett az az erdei sikló, melyet a Duna-Dráva Nemzeti Park tájegységvezetője fogott be egy kaposvári benzinkútnál.

Sonline

Másfél méteres erdei sikló keltett riadalmat a kaposvári Pláza közelében kedd délután. Úgy tudjuk, a hüllő az egyik zebrán csúszott át, majd egy benzinkút előtti zöld területen – a kaposvári Plázával szemben – pihent meg. A járókelők riasztották a rendőröket, akik értesítették a Duna-Dráva Nemzeti Parkot. Nem sokkal később megérkezett Szegvári Zoltán tájegységvezető, aki befogta a siklót.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Másfél méteres sikló tekergett a plázánál
[/caption]
Információink szerint a szakember a Zselici Tájvédelmi Körzet töröcskei részén már szabadon is engedte az állatot. Amúgy nem megszokott látvány lakott területen belül az erdei sikló, de szakemberek szerint néha előfordulhat. Különösen a hideg beálltával, ugyanis ilyenkor keresik télire a vermelőhelyüket. De az is előfordulhatott, hogy egy erdőben dolgozó munkagép hozta be a városba az erdei siklót.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A szakember befogta a siklót
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!