Közélet

2013.10.17. 13:17

Somogyban több „gyermekolvasót” számláltak

Somogyból a becslés szerint 6432 résztvevője volt az Országos Könyvtári Napok múlt heti rendezvényeinek, melyek országosan 140 ezer fölötti érdeklődőt mozgattak meg. A legnagyobb arányban a 14 év alatti korosztály képviseltette magát, a gyerekek országosan közel harmadát, Somogyban több mint felét tették ki a résztvevőknek.

Balassa Tamás

A programsorozat a Könyves vasárnap rendkívüli nyitva tartásaival zárult, ahol egyebek között Balatonbogláron és Fonyódon is megbocsátás-napot tartottak: ingyenesen lehetett a „hosszú könyveket” visszavinni, és beiratkozni is. Kaposváron mintegy kétszáz új olvasót hozott a hét utolsó napja. A héten a Takáts Gyula könyvtár központi épületének eseményein mintegy 900-an fordultak meg, tájékoztatott Horváth Katalin igazgató, aki elmondta azt is: a könyvtárosok megyeszerte lelkiismeretesen, empatikusan követték a rendezvényeket és aktívan vonták be az olvasóközönséget.



A nyolcvanhárom csatlakozó somogyi település – nagyjából mintegy negyedik tehát – százkilencvenhét programmal várta az olvasás, a közösségi események barátait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!