Közélet

2013.11.18. 18:12

Az olvasás öröme: könyvtárünnep a Petőfiben

A régi színvonalas programokkal, ám kívül-belül megújulva várja szerdától a látogatókat a kaposvári Petőfi Sándor Emlékkönyvtár.

Márkus Kata

A hétfő esti ünnepi megnyitón Horváth Katalin igazgató az olvasás öröméről szólt, s arról, hogy akik ellátogattak a megnyitóra, pontosan tudják: azok az ismeretek, amelyeket az olvasás során megszerzünk és képesek vagyunk azonosulni velük, milyen óriási jelentőséggel bírnak további életünkben.

Szita Károly polgármester köszöntőjében azt mondta: 18 millió forintba került a könyvtár teljes körű felújítása, átalakítása, akadálymentesítése, ám nem ez a lényeg.
– Lakóközösséget igyekszünk építeni a lakótelepeken is – hangsúlyozta Szita Károly polgármester a megnyitón. – Nem csupán azért álltunk neki a könyvtár felújításának, hogy szebb legyen, hanem hogy Önök jól érezzék magukat. Így építünk lakóközösségeket, ehhez pedig közösségi terek kellenek. Ez az avatás ennek a folyamatnak az első állomása.



A közösségépítést segítendő hirdetett a Takáts Gyula könyvtár és a Kaposvári Lakótelepen Élők Egyesülete Önkéntesség címmel rajzpályázatot az iskolások számára, amelynek eredményét is a megnyitón hirdették ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!