Közélet

2014.05.22. 18:18

Nagyítóval sem találtak rossz nedűt a hobbiborászok versenyén

Nyolcvankét bort neveztek be a Somogy Megyei Kistermelők és Hobbi Borászok VI. Megyei Borversenyére, melynek eredményét csütörtökön hirdették ki Lengyeltótiban.

K. G.

Negyvenkét fehérbort, kilenc rosét és harmincegy vörösbort mérettek meg az indulók. A zsűri szerint a színvonalat mutatja, hogy tizenöt arany-, harminegy ezüst-, huszonöt bronzminősítést és tizenegy oklevelet osztottak ki. A verseny ötletgazdája, a szőlősgyöröki Szent Anna Borház tulajdonosa, Komáromi Ferenc szerint évről évre érződik a versenyzők fejlődése, az idén hibás bort nagyítóval sem találtak a bírálók. Harmincnyolc borász indult a versenyen, többnyire a környékről, de Mosdósról, Csurgóról, Ötvöskónyiból és Szennából is volt jelentkező.

----------------------------------

Érmek, borok - íme, a pontozás!

-----------------------------------

A legtöbb pontot kapta, és ezzel első helyezett lett a lengyeltóti Major Lajos 2012-es savignon blanc fehérborával. A második helyet a szőlősgyöröki Kalafatics János szerezte meg tavalyi olaszrizlingjével. A harmadik helyre a kapolyi Novák Kornél futott be tavalyi roséjával.



A zsűri szerint egyre nagyobb sikere van a versenynek, mert az amatőr borászoknak szükségük van a visszajelzésre, hogy amit csinálnak, annak van értelme, siker esetén pedig jobban kimutatják az örömüket, mint a profi borkészítők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!