Közélet

2014.07.18. 14:07

Hivatalosan is kinevezték Neszményi Zsolt kormánymegbízottat

Pénteken az országházban hivatalosan is kinevezte Orbán Viktor kormányfő a fővárosi és megyei kormányhivatalok új vezetőit, akik július elsejei hatállyal látják el feladataikat.

Vas András

A húsz kinevezettből nyolcan már az előző kormányzati ciklusban betöltötték a posztot, tizenketten viszont új vezetőként kerülnek a kormányhivatalok élére. Így Somogyban is, ahol Juhász Tibort Neszményi Zsolt, az eddigi főigazgató váltja a tizenhat szakigazgatási szervet tömörítő hivatal élén.



Az új kormánymegbízott hét esztendővel ezelőttig Öreglak jegyzőjeként dolgozott, majd a megyei önkormányzat főosztályvezetője, majd aljegyzője lett, onnan pedig a somogyi közigazgatási hivatal élére került. Három éve, a kormányhivatal megalakulásakor lett főigazgató, s hivatalosan a Magyar Közlöny július 8-i számában tették közzé, hogy Lázár János javaslatára őt nevezte ki a kormányfő Juhász Tibor helyére, akinek megbízatása az előző Orbán-kormány mandátumával együtt lejárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!