Közélet

2014.09.01. 15:18

Két és félezer gyerek kapta ingyen a tankönyveket

Kaposváron több mint 2500 gyermek részesül rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben.

Márkus Kata

Ők ingyen étkezhetnek, ingyen kapták az idén is a tankönyveket, valamint évi két alkalommal, augusztusban és novemberben 5800 forint értékben kapnak Erzsébet utalványt. Az utalványokat az érintettek a napokban kapják meg.
Azoknak a gyermekeknek, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben ugyan nem részesülnek, de családjuk átmenetileg vagy tartósan létfenntartási gondokkal küzd, tankönyveik, tanszereik megvásárlásához önkormányzati segély formájában nyújt segítséget a város. A kérelmek beadása folyamatosan történik, tavaly több mint 240-en kaptak így segítséget.A nappali tagozaton tanuló hallgatók tanulmányaik biztosításához is kérhetnek önkormányzati támogatást. A kérelmek benyújtása esetükben is folyamatosan történik, eddig 10-15 fiatal felnőtt élt ezzel a lehetőséggel. Kaposvár az idén is nyújt albérleti támogatást az egyetemistáknak, s pécsi kollégiumi férőhelyre is pályázhattak. Októberben írják ki a roma tanulók tanulmányi ösztöndíj-pályázatát. Tavaly 82-en kaptak ilyen támogatást összesen kettő millió forint értékben. S ebben az évben is pályázhatnak Bursa Hungarica ösztöndíjra, tavaly csaknem 170 hallgatót támogatott Kaposvár 11,5 millió forint értékben.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!