Közélet

2014.10.15. 17:07

Elismerés azoknak, akik a virágot szeretik

Kaposvár az idén csaknem 50 millió forintot fordított a három és fél ezer négyzetméteren virágosított területére, a növények ápolására.

Márkus Kata

– Részemről különös tiszteletnek örvendő kaposváriak – így szólította meg Hartner Rudolf, a városgondnokság vezetője a Virágos ház pályázat nyerteseit, akiknek szerda délután a városháza dísztermében adták át az elismeréseket. – Azért mondom ezt, mert azt a várost virágosítják, csinosítják, ami a szívem csücske – mondta Hartner Rudolf –, köszönet hát azért, amit tesznek.
A díjátadón emlékeztek a nemrég elhunyt Demeterné Böröczfi Mártára, Kaposvár kertészére, aki a parkosítások és virágosítások fáradhatatlan motorja volt, majd Tóth István, a bíráló bizottság elnöke azt mondta: folytatjuk a hagyományokat Kaposváron magunknak és másoknak is örömet szerezve. S akik ma itt vannak, különösen sokat tesznek ezért.



Az idén Virágos ház díjat kapott Ábrók Józsefné, Polgár Zsolt, Baranyó István, Szigeti Mónika, Schmidt Márton és Csizmadia Józsefné. Virágos erkély, illetve ablak díjat kapott a Losonc köz 10-es számú társasház, Krista Ágnes, Polotár József, Gáspár Elek, Kis-Bankné Kondákor Marianna és Gadár Lászlóné. A Virágos Kaposvárért díjat az idén a Zolanit Építőipari Kft.-nek ítélte a zsűri.
Kaposvár az idén csaknem 50 millió forintot fordított a három és fél ezer négyzetméteren virágosított területére, a növények ápolására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!