Közélet

2015.07.08. 11:38

Tesco-vásár Siófokon: ez nem fenyvesi CBA-trükk

A siófoki Tesco parkolójában vasárnapi vásár létesülhet, már a bérleti díjról is megegyeztek az áruházzal, a város még pénzbeli támogatást is ad hozzá.

Fónai Imre

Glattfelder Béla államtitkár törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményez a Somogy Megyei Kormányhivatalnál a Balatonfenyvesen piacként működő CBA-üzlet létesítésével kapcsolatban – írta meg az Index. A balatonfenyvesi jegyző országos ismertsége pár nap alatt óriásit emelkedett azzal, hogy a CBA kérésére piaccá nyilvánította a fenyvesi üzletet, melynek egyébként 1400 négyzetméter az alapterülete, piac lévén mégis kinyithat vasárnaponta is. Igaz, a Népszabadság riportere vasárnap egyetlen málnaárust talált a „piacon”...Nem nyilvánították fesztiválterületté a Balaton-parti települések a vasárnap bezárni kénytelen boltok környezetét, hiába számítottak rá többen, a törvény szerint ugyanis a fesztivál is mentességet jelent a vasárnapi boltzár alól.

A siófoki Tesco parkolójában vasárnapi vásár létesülhet, akadt, aki ebben is trükköt, kiskaput sejtett, de úgy tűnik, itt nem arról van szó. Gyárfás László, a Siófoki Üdülőtulajdonosok Egyesületének elnöke szerint hasznos a vásár, a piac, de ha erre engedélyt ad az önkormányzat, akkor egyúttal a hipermarket is kinyithatna... Hegyi Károly, az ötletgazda Siófoki Fürdőegylet elnöke azt mondta, ők valóban a hajdani legendás kiliti vásárt szeretnék „föléleszteni” azzal, hogy életet lehelnek a vasárnaponta kihalt Tesco-parkolóba. Már a bérleti díjról is megegyeztek az áruházzal, a város még pénzbeli támogatást is ad hozzá.

Semjén és Fenyves

– Tudja-e, hogy a CBA-nak már két boltja is kinyithat vasárnap a Balatonon, merthogy piaccá nyilvánították? – kérdezte a Hír tévé riportere a napokban Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől, aki így felelt: – Mi közöm nekem ehhez? Én vagyok a balatonfenyvesi önkormányzat? Milyen kérdéseket tesz itt fel nekem?
Vannak még véletlenek: Semjén Zsoltnak éppen Balatonfenyvesen van nyaralója...

Ezek is érdekelhetik