Közélet

2015.07.20. 05:35

Tragédia Siófokon, hiába keresték az elmerült embert a Balatonban

Eltűnt embert kerestek hiába a vízimentők Siófokon vasárnap délutántól az esti órákig. A férfi egy kajakról esett a vízbe, majd elmerült. Társát egy közelben tartózkodó vitorlással kimentették, majd a partra vitték.

Sonline

A vasárnapi keresést hétfőn is folytatták a szakemberek. Mint kiderült, két 18 éves fiú került bajba egy bérelt strandkajakon, amivel felborultak. A fiatalok közül csak egy tudott úszni, őt mentették ki a közeli vitorlásról.

Nagy riadalmat okozott egy hat éves kisfiú Szigligeten, akiről szintén úgy tudták, hogy elmerült a vízben. Délután a strandon a gyermek édesanyja kért segítséget, mert úgy tűnt, hogy az úszószigetről eltűnt. Az anya elmondta, hogy a gyereket az úszósziget egyik felén a vízbe tette, majd megbeszélték, hogy a másik oldalon találkoznak. Ott azonban hiába várta, a vízben sem találta. A kisfiút sokan keresték, akiről kiderült, hogy megunta az úszást és a megbeszélt helytől eltérő lépcsőn ment le, majd amikor nem találta édesanyját, kisétált a partra. Ott találták meg.Balatonaligán egy idős, cukorbeteg férfit nem találtak a hozzátartozói. Szerencsére őt is a parton találták meg.

Ezek is érdekelhetik