Közélet

2015.10.25. 07:54

Bőrkötésbe küldenék a gazdasági szabályokat

Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Számviteli Szakemberek megyei egyesülete. A régi-új elnök Vincze Lajos, akit négy évre választottak meg.

Harsányi Miklós

Keszthelyi László alelnök ötödik ciklusát kezdi, a kaposvári szakember több mint 20 éve látja el feladatát a mintegy 170 tagot számláló szervezetben. A tisztújító közgyűléshez kapcsolódó szakmai tájékoztatón a számviteli törvény módosításáról is szó volt, mely 2016-ban lép hatályba.



– A kollégákat igencsak érinti a mérleg egyes soraival, illetve az eredmény kimutatásával kapcsolatos változás is – közölte Keszthelyi László. – Nehezíti a  munkát a sűrű jogszabály-módosítás, a szakma örülne, ha a főbb előírások legalább 2-3 évig nem változnának.

Keszthelyi László kiemelte: akkor lennének elégedettek, ha az adó- és számviteli törvényeket, rendeleteket bőrbe köthetnék. Ez azt jelenti, hogy hosszabb távon is tervezhető volna a jogi környezet. Arról is döntöttek: a legfontosabb adóváltozásokról november 20-án tartanak előadást Kaposváron, november 27-én a számviteli előírásokról. Az alelnök azt mondta: van utánpótlás megyénkben, ám erősen öregszik a szakma, a tagok átlagéletkora 50 felé közelít. A folytonos változások nem tesznek jót, s a nagy felelősséggel járó munkát sem biztos, hogy mindenki vállalja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!