Közélet

2015.10.08. 16:50

Változások a jegyzői munkakörben

A szociális intézményi változások komoly kihívást jelentenek, mert egyes gyermekjóléti feladatokat a közös önkormányzati hivataloknak kell ellátniuk.

K. G.

Szinte valamennyi somogyi település jegyzője képviseltette magát a csütörtöki ülésükön, tudtuk meg Kéki Zoltántól, Kaposvár címzetes főjegyzőjétől. Kormányhivatali tájékoztatást hallhattak a jogszabályi változásokról, amelyek a jegyzői hatáskört is érintik. A legnagyobb vitát az anyakönyvek vezetésének állami szintre emelése váltotta ki, ezt a feladatot helyben lehet igazán jól ellátni. A földek adásvételekor a jegyzői és földhivatali eljárásokban támadt nehézségekről is tárgyaltak.



A szociális intézményi változások komoly kihívást jelentenek, mert egyes gyermekjóléti feladatokat a közös önkormányzati hivataloknak kell ellátniuk. Végül a Jegyzők Országos Szövetsége tisztújítást tartott. Farkas Edit, kaposvári aljegyző lett a megyei elnök. Balázsné Vástyán Krisztina, barcsi főjegyző, Bödőné Molnár Irén, marcali jegyző, Tóthné Sass Mónika, balatonfenyvesi jegyző, és Kiss Pál, balatonföldvári főjegyző az elnökség tagjai lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!