Közélet

2015.11.08. 15:20

Különdíjat kapott a virágos Buzsák

Buzsák az idén közel háromszáz településsel együtt mérette meg magát a Virágos Magyarországért Környezetszépítő Versenyen.

Virág János

A verseny célja a kulturált és vonzó országkép kialakítása, következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, az életminőség javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása. Az idei év kiemelt témája a településen a templom vagy vallási épület kertjének gondozottsága. Lélekszámtól függően öt kategóriában lehetett nevezni.



A települések értékelésében három fő szempontot vettek figyelembe: a zöldfelületek, növénytársítások gondozottságát és harmóniáját, a közösségek, civilek, vállalkozások részvételét a településszépítésben, valamint az általános településképet, vagyis a tisztaságot, a meghatározó épületek és a környezet rendezettségét.
A Virágos Magyarország 2015. díjkiosztóján a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség Buzsákot különdíjban részesítette. Az elismerés mellett Varga-Dani Barbara, a szövetség marketing igazgatója kiemelte, hogy Buzsák a Balaton-régió kedves, családias hangulatú, népművészeti hagyományairól is híres településként méltán vívta ki a szakértők valamint a rendezett környezetet szeretők elismerését.

Kara Lajos polgármester, büszke arra, hogy elismerték a munkájukat, hiszen a település mindig nagy hangsúlyt feltettet arra, hogy az itt élők és a falúba látogatók örömüket leljék a szépen gondozott környezetben. Az utóbbi években az önkormányzat és a lakosság összefogásának köszönhetően folyamatosan növekszik a zöld és virágos felületek nagysága a községben.

Címkék#Buzsák

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!