Közélet

2015.12.29. 12:19

Átszáguldott a tiloson - szembement egymással két vonat

Egy mozdony Jákó-Nagybajomnál átszáguldott a tilos jelzésen, ekkor felvágta a váltót, és a Gyékényes felől érkező személyvonat pályájára került.

BorsOnline - K. G.

Kis híján tragédia történt, amikor szembement egymással két vonat a Gyékényesre vezető vonalon. Az eset, melyről a borsonline.hu írt, még december 19-én történt, de csak most erősítette meg a hatóság. Egy mozdony Jákó-Nagybajomnál átszáguldott a tilos jelzésen, ekkor felvágta a váltót, és a Gyékényes felől érkező személyvonat pályájára került. Ezen a vonalszakaszon nincs olyan berendezés, mely automatikusan meg tudna állítani egy vonatot. A helyzetet a hírek szerint a jákó-nagybajomi forgalmi szolgálattevő oldotta meg. Látta a tilos jelzés ellenére áthaladó tehervonatot, ezért telefonon értesítette a belegi állomást, hogy ne indítsák el a személyvonatot.



A két vonat között mintegy nyolc kilométer volt a távolság. Ez nem tűnik soknak annak fényében, hogy egy szerelvénynek egy kilométeres is lehet a fékútja, ha váratlanul meg akar állni. A Közlekedésbiztonsági Szervezet (KSZ) erősítette meg a történteket, a beszámolójuk szerint amíg a mozdony szemből jött, a Gyékényes felől közlekedő személyvonat Beleg vasútállomáson állt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!