Közélet

2016.02.26. 19:10

Tehetséges fiatalokat támogat a Rotary Club

A minap ünepelte nemzetközi alapításának 111. évfordulóját a Rotary Club, ennek alkalmából tartottak ünnepséget a szervezet kaposvári klubjában is.

Gyeszát Zsolt

Wimal Morapitiye, a Kaposvári Rotary Club soros elnöke elmondta, hogy most első alkalommal négy hátrányos helyzetű, tehetséges somogyi fiatalt részesítettek fél évre szóló Rotary-ösztöndíjban saját forrásaikból. – Fontosnak tartom, hogy a tehetősebb emberek támogassák a rászoruló, hátrányos helyzetű embereket, mint ahogy a Rotary célja is a segítőkészség a mindennapi életben, felelősségteljes magán, szakmai, és közéleti tevékenységek támogatásával – így Wimal Morapitiye. – A klub anyagi jellegű ösztöndíjában Kaposváron tanuló diákok részesültek, van köztük zeneiskolás, általános iskolás, gimnazista, s szakközépiskolás tanuló is.



Wimal Morapitiye hozzátette: előzőleg is segítettek hátrányos helyzetű fiataloknak, például a nyelvvizsga megszerzésében. Ami a jövőt illeti, szeretnének hagyományt a Rotary-ösztöndíjból, minél több tehetséges somogyi fiatalt támogatni tanulmányaikban.
A kaposvári klubnak jelenleg 24 tagja van, s klubtag ajánlása révén lehet csatlakozni a szervezethez, akinek felvételéről pedig egyhangú szavazással döntenek a tagok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!