Közélet

2016.03.14. 07:52

Ünnepi progrramajánló

Somogy több településén is megemlékeznek az 1848-as eseményekről, a Sonline.hu csokorba szedte a településeken rendezett eseményeket.

SONLINE

MÁRCIUS 15., KEDD

Kaposvár
9 óra: Ünnepélyes zászlófelvonás, katonai tiszteletadással a Kossuth Téren. 
10:30 óra: Széchenyi István szobor megkoszorúzása az Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola és a Somogyi Huszárok közreműködésével a Széchenyi Téren.
11 óra: Ünnepi műsor és koszorúzás a Füred Rock Szín Kör , a Kaposvár Helyőrség Zenekar és a Somogyi Huszárok közreműködésével a Petőfi téren.
11:30 óra: Ünnepi műsor a Munkácsy Mihály Gimnázium diákjaival, koszorúzás, ünnepi beszédet mond Szita Károly polgármester. Közreműködik a Kaposvár Helyőrség Zenekar és a Somogyi Huszárok.

Siófok
9:30 óra: Műsort ad a Siófoki Fúvós Egyesület Zenekara, koszorúzás a Siófoki Férfi Dalkör közreműködésével és ünnepi beszédet mond Lengyel Róbert polgármester a Március 15. parkban.
11 óra: Ünnepi műsör a Siófoki Szakképzési Centrum Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola közreműködésével a Fő téren.
11 óra: Kézműves foglakozás a Levendula játszóházzal a Fő téren.
12 óra: Fellép a Misztrál együttes a Fő téren.
14 óra: A Görömbő Kompánia mesés, táncos előadást tart a Fő téren.
18:30 óra: Fáklyás felvonulás a Millennium parktól a Kálmán Imre Kulturális Központ elé.
19 óra: A siófoki 466. számú Magyar Tenger Cserkészcsapat ünnepi műsora a Főtéren.Marcali
10:30 óra: Megemlékezés a Noszlopy-szobornál, ünnepi beszédet mond Vidák Tünde. a Marcali Múzeum igazgatója. A Noszlopy Gáspár Általános és alapfokú Művészeti Iskola diákjai, a művészeti iskola néptánc tanszakának hatodik évfolyamos táncosai és az iskolai énekkar tart előadást. Az ünnepi műsör után koszorúzás, majd a Tóth Ágoston szobornál megemlékezés a Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdájával.

Fonyód
17 óra: A szabadságharc emlékére rendezett ünnepség a Mátyás Király Gimnázium aulájában.

Tab
16 óra: Koszorúzás a Fő téren , majd a Zichy Mihály Művelődési Központban a Takáts Gyula Általános Iskola és AMI fúvószenekarának előadása.
17 óra: Ünnepi köszöntőt mond Perényi Zsigmond, nemzetközi helyettes államtitkár. Városi kitüntetések átadása, a LokálpatrioTab helytörténeti verseny eredményhirdetése és díjátadása, a Városi Kamarakórus ünnepi koncertje, a Takáts Gyula Általános Iskola és AMI zongoraszak növendékeinek négykezes előadása és végül a THEATRUM HUNGARICUM ünnepi műsora.

Balatonföldvár
9 óra: Ünnepi beszédet mond Holovits Huba a város polgármestere, műsort ad a Széchenyi István Általános Iskola és a Földvári Ifjúsági Fúvószenekar a Bajor Gizi Közösségi Házban.

Zamárdi
17 óra: Az ötödik osztályosok ünnepi műsora, a Zamárdi Női Kar előadása, Kovács Emőke "Föltámadott a tenger! A Balaton 48-as hősei" előadása, a Szakasztó Népdalkör, a Sulyom Néptáncegyüttes műsora a Közösségi Házban.
18:50 óra: Fáklyás menet kis huszárokkal és pártás lányokkal a Széchenyi fához.
19:15 óra: Koszorúzás a templom téri emlékműnél majd szeretetvendégség a Közösségi Házban.

Ezek is érdekelhetik