Közélet

2016.03.06. 16:26

Vasárnapi is nyitva: megállás nélkül érkeztek a vevők a multihoz

Ezt a hétvégét választotta egy multicég, hogy az egyik kaposvári nagyáruházát vasárnap is nyitva tartsa, élve a törvény adta lehetőséggel.

K. G.

Biztosan nem fizettek rá, hogy egy szimpla márciusi vasárnap nyitottak ajtót, mert szinte megállás nélkül jöttek a környékbeliek. Mivel szombat munkanap volt, az átlagnál is többen kényszerültek vasárnapra hagyni a nagybevásárlást. Kifaggattuk a vevőket, mi a véleményük a vasárnapi boltbezárásról és az ellene szóló népszavazási kezdeményezésekről.Legyenek nyitva a boltok vasárnap! Az elsők között mennék népszavazni ezért. Nem az üzletek, hanem a szabadság miatt. A demokrácia megcsúfolása, ami a választási irodánál zajlott a népszavazási kezdeményezés leadásakor. Dél-Amerikában egy hunta agyonlövi az ellenzéket, nálunk meg ezt csinálja vele a kormány... – mondta egy középkorú férfi. 
– Nekem jó a vasárnapi boltbezárás, mert több pénzem marad: nem kell mindig vásárolni menni – fogta tréfára a dolgot Varga János, aki most mégis vásárolni jött. – A népszavazásra sem mennék el, voltam már elégszer, mégsem változott semmi.
– Először furcsa és kellemetlen volt, hogy vasárnap zárva vannak a boltok, de mára már megszoktuk. Most viszont útba esett az üzlet, és jól is esett egy kis vasárnapi vásárolgatás. Népszavazni éppen ezért nem mennék el, mert kettősek az érzéseim – mondta egy férfi, aki éppen az autójába pakolta az árut.

– Én támogatom a népszavazást, igaz, régen csak tejet és kenyeret lehetett kapni, és akkor is boldogok voltunk, de nem haladhatunk visszafelé az időben. Most rákényszerítenének, hogy szombaton vásároljunk, de akkor meg üresek a polcok, miért is töltenék fel, ha csak hétfőn jönnek legközelebb a vevők? – kérdezte Bárdosné Sz. Ágnes.
– Nekem sok nehézséget okoz a vasárnapi boltbezárás, szombaton dolgozom, pénteken meg annyian vannak az üzletekben, hogy alig kerülök sorra. Gyerek mellett hogy oldjam meg? – így egy fiatalasszony.

Egy házaspárnak, a kaposvári Majtán Jánosnak és nejének nem egyezett a véleménye: a hölgy szerint ne legyenek nyitva a boltok a hét utolsó napján, megoldható anélkül is, a férj viszont a nyitva tartást szorgalmazta. Ugyan mindenben még egy pár sem érthet egyet, az azonban egyöntetű volt, hogy az általunk megkérdezett vevők a választási irodánál lezajlott cirkuszt elítélték, amikor kopaszok akadályozták a vasárnapi nyitva tartás ügyében tartandó népszavazási javaslatát leadó ellenzéki politikust. Undorító dolog, ocsmányság – hasonló vélemények fogalmazódtak meg erről, és egy munkásruhás férfi még azt is hozzátette: korrupt ország lettünk...

Ezek is érdekelhetik