Közélet

2016.04.21. 17:19

Soha rosszabbat, mint az elmúlt esztendő

A munkaadóknak, s a munkavállalói szervezeteknek köszönhetően nem voltak veszélyes helyzetek, s sztrájkok a megyében, melyeket ne lehetett volna kezelni.

Gy. Zs.

– Május elseje a szakszervezetek egyik legfontosabb napja – kezdte Svajda József, a Magyar Szakszervezeti Szövetség megyei elnöke kaposvári díjátadó ünnepségükön. Felelevenítette az első helyi szakszervezetek megalakulását, s célkitűzéseiket – a munkaidő rövidítését, tisztes bánásmódot és bérezést, de megemlékezett Roboz István május elsejével kapcsolatos cikkeiről is.



– Soha rosszabbat, mint az elmúlt esztendő – május elsejétől május elsejéig gondolkodunk az évek értékelésekor – folytatta. – Elmondható – mind a somogyi munkaadóknak, s mind a munkavállalói szervezeteknek köszönhetően nem voltak kiemelkedően veszélyes helyzetek, s sztrájkok a megyében, melyeket ne lehetett volna kezelni. Nullától nyolc százalékig érhettünk el béremeléseket, s Somogyban gyűlt össze a legtöbb aláírás ahhoz a kezdeményezéshez, hogy 40 év után a férfiak is nyugdíjba vonulhassanak.
Hozzátette, ma meglehetősen körülményes a nyugdíjba lépés lehetősége. – Az elkövetkező idő és év nagy kérdése, hogy mi lesz a béren kívüli jutattásokkal – majd gondolatait a szakképzés és a bérezés fontosságával zárta, melyek a város jövőjének szempontjából kulcskérdések.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Kaposvár Munkavállalóiért Díjban részesítették Szita Károlyt
[/caption]
Az idén az Év Munkáltatója Díjat Szalai Gyula, a Kaposvár Villamossági Gyár Kft. ügyvezető igazgatója vehette át. Kaposvár Munkavállalóiért Díjban részesítették Szita Károlyt, Kaposvár polgármesterét, akivel régóta tartó eredményes szakmai kapcsolatról mesélt Svajda József, felelevenítve a városi érdekegyeztető fórum megszervezésének sikerét, s ugyanúgy az eredményes cégmentéseket. Az elismerések Mester Béla festőművész által festett képek voltak.

Az esemény zárásaként szakszervezetek javaslatával részesítettek ösztöndíjban tehetséges, rászoruló tanulókat, melyet személyesen vehettek át az ünnepen szüleik jelenlétében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!