Közélet

2016.07.11. 11:48

Közvélemény-kutatás a gumifeldolgozóról: nem nyilvános, ki a megrendelő

A debreceni Real-PR 93 Kft. készít a napokban közvélemény-kutatást a Kaposvárra tervezett gumiabroncs-feldolgozó elfogadottságáról. A városban elterjedt, hogy a cég az önkormányzat megbízásából dolgozik, ám a városháza cáfolta az információt. A hétvégén már lapunkhoz is olyan hírek érkeztek, hogy vállalkozás, párt vagy civil szervezet lehet a megrendelő.

Vas András

–  Miután nem közintézmény vagy önkormányzat a megbízó, így nem árulhatom el, ki rendelte meg a kutatást – mondta megkeresésünkre Pinczés Tibor, a Real-PR 93 ügyvezetője, megerősítve ezzel, nem a kaposvári városháza a megbízójuk. – A kérdezőbiztosaink amúgy nagyjából kilencven százalékban ugyanazokat a kérdéseket teszik fel, mint két hónappal ezelőtt, amikor már végeztünk egy felmérést a városban.

Mást, így például, hogy hány fős mintával, illetve milyen határidővel dolgoznak, nem árult el az ügyvezető, ugyanis állítása szerint a felmérés eredménye nem lesz nyilvános, hanem afféle háttéranyagnak készül.

Két hónappal ezelőtt amúgy egy kaposvári médiavállalkozás rendelt a debreceni cégtől közvélemény-kutatást a tervezett gumiüzem elfogadottságáról: akkor nyolcszáz embert kérdeztek meg, s a – sokak által vitatott - végeredmény szerint a válaszadók 56 százaléka támogatta, négytizede pedig ellenezte a beruházást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!