Közélet

2016.08.26. 14:36

A KLIK átveszi: kétszázhúsz aláírás a vízvári iskoláért

A kormányhivatal nem, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kaposvári Tankerületén viszont átveszik az összegyűjtött aláírásokat.

Márkus Kata

Farkas Rita és Törökné Reményi Renáta, a vízvári iskolabezárás ellen küzdő, emiatt aláírásgyűjtést kezdeményező helyi civil mozgalom tagjai, valamint Ander Balázs, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatójukat követően kívánták átadni a kormányhivatal oktatási osztálya részére az iskolabezárás ellen összegyűlt 220 tiltakozó vízvári aláírást. Az aláíróíveket azonban nem sikerült átadniuk, mert a Somogy Megyei Kormányhivatal úgy tájékoztatott, hogy az iskola átszervezésével kapcsolatos kérelem, illetve állampolgári kezdeményezés átvételére, az esetleges intézkedések megtételére a kormányhivatal hatáskörrel nem rendelkezik.



Ander Balázs szerint viszont a kormányhivatal igenis illetékes az ügyben, hiszen a közoktatásért felelős miniszter képviseletét látják el a megyében. – Mindez azt bizonyítja, hogy a nemzeti együttműködés rendszere nem működik – mondta –, hiszen egy falu véleményformáló lakosságának kezdeményezését söpörték le az asztalról azzal, hogy a tiltakozások ellenére bezárták a vízvári iskola felső tagozatát, 41 diáknak kell másik iskolát keresni.
Farkas Rita és Törökné Reményi Renáta a sajtótájékoztatón azt mondta, már óvoda sincs Vízváron, a kialakult bizonytalan helyzet is hozzájárult ahhoz, hogy csupán öt óvodás maradt a településen.
Ander Balázs délután arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kaposvári Tankerületén átveszik az aláírásokat, azokat postán juttatják el hozzájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!