Közélet

2016.11.22. 17:04

Mindennapi hősök: kitüntették a barcsi tűzoltót

Főigazgatói elismerésben részesült Káló Norbert, barcsi tűzoltó, aki szabadnapján mentett ki két sérültet egy személyautóból egy súlyos baleset után. A főtörzsőrmester hősies helytállásáért ajándéktárgyat vehetett át Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagytól a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepségén.

Sonline

A barcsi hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője szolgálaton kívül éppen szabadnapját töltötte október huszonharmadikán, amikor értesült róla, hogy Péterhidán, otthonától néhány háznyira egy autó árokba hajtott.

Azonnal a bajba jutottak segítségére sietett és a balesethez riasztott barcsi hivatásos egység kiérkezése előtt áramtalanította a villanyoszlopnak csapódott gépkocsit. A szabadnapos tűzoltó kimentette a súlyos és a könnyű sérülteket a roncsból, majd segítséget nyújtott a mentőknek a sérültek ellátásában – adta hírül a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!