Közélet

2017.01.04. 05:27

Ég a zsír? Hetek kellenek ahhoz, hogy ledolgozzuk a karácsonyi menüt

Ahogy vélhetően az ország minden nagyobb városában, úgy Kaposvárosn is megteltek az edzőtermek, a jelek szerint sokan kísérlik meg ledolgozni a karácsonykor és szilveszterkor felszedett kilókat. Bejgli uán jöhet a küzdelem saját magunkkal.

Harsányi Miklós

Karácsony után robbant be a szezon

– Egyre többen jönnek, gyakorlatilag az ünnepek után azonnal elkezdődött az új idény – mondta Kálmán Ágnes, a kaposvári Fitness Aréna munkatársa. – Úgy tűnik, sokan fogadták meg, hogy az új esztendőt több mozgással, aktív életmóddal töltik, s ezek megvalósításában mi is szeretnénk közreműködni.
Elmondta: a Fitness Arénában visszatérően tematikus foglalkozásokra csábítják a mozogni vágyókat, s a korábbi, sokakat megmozgató rendezvényeket 2017-ben is megtartják: a szuper szombat spininggel rajtol, s a kínálatból nem hiányzik majd a farsangra vagy épp a nőnapra időzített edzés.
– A hölgyek körében továbbra is roppant népszerű a TRX, a spinning, a Walking Program, továbbá az aerobic és a calanetics is – mondta Kálmán Ágnes. – Ez utóbbinál olyan nyújtó gyakorlatokat végzünk, amelyek a mélyizmokat dolgozzák meg. A férfiaknál igen kedvelt az új aerobox és a köredzés is, ahol több állomásból álló feladatsor teszi próbára fizikai állóképességüket.Heti két edzés az idősebbeknek sem árt

Szigeti Géza nagybajomi futball edző szerint a sportban döntő a rendszeresség. A gyerekeket egészen kiskortól érdemes beiratni a sportszakkörbe, így jó esély van arra, hogy felnőttként is rendszeresen mozogjanak. Szerémy György kaposvári háziorvos azt mondta: a fiataloknak tanácsos hetente 3-4 edzésre eljárni, az idősebbeknek minimum heti kétszer elmenni egy laza, átmozgatós sétára elmenni.


Három hónap, és már látszik is...

– Soha nem késő elkezdeni sportolni – mondta Páli Gábor, a kaposvári Cutler Gym tulajdonosa. – Minőség és szakmaiság egy helyen: ez a csapatunk mottója. Kezdetektől fogva olyan körülményeket teremtünk, hogy mindenki megtalálhassa a számára legvonzóbb sportolási formát.
 Hatalmas súlyokat emelgető fiatalok, edzésre érkező tinédzserek: ez a kép tárult elénk kedd délután, s kora estére újabb csapatokat vártak. Három terem, több mint ezer négyzetméternyi terület, és 20 edző: a belvárosi terem hajnali hattól este tízig fogadja a fogyni-, illetve erősödni vágyókat, így aligha lehet kifogást találni, s elszabotálni az edzést....

A házigazdák semmit nem bíznak a véletlenre, a már meglévő amúgyis gazdag felszerelést tovább fejlesztik – futó- és erőgépeket helyeznek üzembe –, s egy 150 négyzetméteres küzdősport részleget hoznak létre, ahol a thai box rajongók hódolhatnak kedvenc sportáguknak. Dunai Szilvia edzőtől tudjuk: nyílt napot is szerveznek, mely ingyenesen látogatható. Tapasztalatuk szerint három havi edzés után sokaknál már érezhető változást hoz a sport, s a folytatáshoz kedvcsinálóként kedvezményt adnak.
– Van olyan tagunk is, aki csaknem 40 évig nem sportolt, most viszont közel a 60-hoz rendszeres vendégünk – mondta.

Ezek is érdekelhetik