Közélet

2017.06.26. 07:00

Házat vettek a bajba jutott rinyaújlaki férfinak

Lakhatatlanná vált a háza még a télen, egy tűzeset következtében. Sokan érezték szívügyüknek, hogy segítsenek a bajbajutott, nehéz helyzetbe került, egyedü lélő rokkantnyugdíjas rinyaújlaki férfin. A példás összefogás eredményeként Turnár László már beköltözhet az önkormányzat által vásárolt, illetve felújíttatott új otthonába.

Gamos Adrienn

Önhibáján kívül csaptak fel a lángok egy januári napon kora reggel, valószínűleg elektromos hiba okozta a tüzet. – Teljes terjedelmében égett egy körülbelül 60 négyzetméter alapterületű családi ház Rinyaújlakon. A födém több helyen átégett, beszakadt, az épület lakhatatlanná vált – erről szóltak a híradások. Egy járókelő vette észre a bajt, s azonnal szólt a bent tartózkodó férfinak, hogy jöjjön ki, mert füstöl a tető. Szinte mindene odaveszett pár bútor és ruhadarab kivételével. Rinyújlak önkormányzata nem hagyta magára a havi 35 ezer forintból élő Turnár Lászlót.

Az egyik szolgálati lakásban helyezték el, ugyanakkor döntött arról is a képviselő-testület, hogy részére házat vásárolnak a kisközségben és azt összkomfortossá teszik. Hogy ez megvalósulhatott, ahhoz sok együttérző szívre, segítő kézre volt szükség. Peti Csaba, polgármester megkereste a megye önkormányzatait, a környékbeli vállalkozókat, magánszemélyeket, levelet írt, hogy segítsenek.  Az elmúlt hónapokban folyamatosan támogatták a rinyaújlaki férfit élelmiszerrel, ruhaneművel, pénzadománnyal, mintegy 70-en juttattak el 1000-50 ezer forint közötti összegget a rászoruló javára. Voltak, akik bútorokat, illetve egyéb berendezési tárgyakat adtak. A helyi önkormányzat 400 ezer forinttal járult hozzá az ingatlanvásárláshoz, illetve felújíttatásához.

Címkék#Rinyaújlak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!