segítő kezek

2020.09.09. 09:00

Messzire került otthonától Nózi, a mókus

Segítő kezek közé került a mókus, akinek egyik oldala teljesen lebénult egy sérülés következtében.

Góz Lilla

Egy sérült mókus került a napokban Nagyatádról a petesmalmi vidraparkba, ahol Balogh Márta és párja vigyázott rá. – Nem tudjuk pontosan, mi történhetett a kicsivel, talán fáról eshetett le a magasból, de lebénult a jobb oldala – mondta el Balogh Márta. Hozzátette: Kaposváron Garamvölgyi Rita állatorvos megröntgenezte a mókust, törést nem láttak a felvételeken. Injekciókat és infúziót is adtak az állatnak, bízva abban, hogy állapota javul.

– Jelenleg a jobb mellső lába bénultan lóg és rendellenesen is tartja, a jobb hátsó mozog, a felső metszőfogak letörtek, az állkapcsa is megsérült – számolt be Nózi állapotáról a vidrapark vezetője. Hozzátette: a mókus nagyon sovány volt, nem igazán fogadta el eleinte a fecskendőből a táplálékot.

Nózi a hétvégén a taksonyi Tüskevár Vad- és Egzotikus Állatvédő Alapítványhoz került, ahol Tóth Szabina doktornő próbálja meggyógyítani. A mókust fecskendővel etetik, valamint kap gyulladáscsökkentőt, fájdalomcsillapítót, B-vitamint és sok-sok szeretgetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!