Együttműködés

2022.12.15. 14:02

Közösen képzik a jövő szakembereit a Balatonnál

Együttműködési megállapodást ír alá a Siófoki Szakképzési Centrum és a Pannon Egyetem csütörtökön a siófoki CE Pláza Hotelben. A partneri kapcsolat az intézmények által a közeljövőben kidolgozásra kerülő, a 2023/2024-es tanévtől induló technikus képzés szakmai programra, illetve az oktatási feladatok és a pályaorientációs tevékenységek összehangolására is kiterjed. Elsősorban gépészet, informatika, környzetvédelem területen képzelik el a közös munkát.

Góz Lilla

Illusztráció.

Fotó: Németh András

– A Balaton régió nem csak földrajzi, társadalmi, gazdasági és kulturális értelemben alkot egy térséget, hanem az oktatás terén is, eddig nagyon kis mértékben használtuk ki ezt a potenciált – mondta el köszöntőjében Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja. Hozzátette: a tó körül mintegy 50 középiskola működik, köztük 10 tiszta profilú, szakképző iskola és technikum. – A jövő szakembereit képezzük a Siófoki Szakképzési Centrum iskoláiban, elsősorban a Balaton régiójára koncentrálva és a Pannon Egyetem a minőségi, és a kor kihívásainak mindenben megfelelő diplomás értelmiség képzőhelye, most ez a két erőforrás összekapcsolódik – emelte ki a kancellár.

Horváth Péter, a siófoki centrum főigazgatója felidézte: a Pannon Egyetem és a Siófoki Szakképzési Centrum intézményei között hosszú évek óta meglévő kapcsolatokat sikerült most új területekre kiterjeszteniük. – Biztos vagyok abban, hogy stratégiai együttműködésünk mindkét fél számára kölcsönös előnyökkel jár majd – tette hozzá a főigazgató.

Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja kiemelte: az országban is egyedülálló módon négyszáz vállalattal van kapcsolatban a felsőoktatási intézményük és azt tapasztalják, hogy a duális képzés több hallgatót segít hozzá ahhoz, hogy már a diplomája megszerzése előtt legyen munkahelye, ahol gyakorlati tapasztalatot szerezhet. 

 

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora kiemelte: a szakképzés fontos bemeneti forrása az egyetemnek és a beiskolázás során nem csak a gimnazistákra számítanak, hanem a szakiskolákra is. Megjegyezte: a szakmai különbségeket az együttműködés keretében át tudják hidalni. – Jövő év elején több közös programot, például ismeretterjesztő előadásokat, nyitott akadémiát szervezünk a Siófoki Szakképzési Centrummal közösen – mondta el a rektor. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!