Kaposvár

2023.01.03. 12:19

A környék állattartói is jól járhatnak a gépsorral

Harsányi Miklós

A Móricz Zsigmond-mezőgazdasági technikum és szakképzőiskola egy új szálastakarmány-betakarító gépsort vásárolt. A fejlesztésre csaknem húszmillió forintot fordítottak. 
Princz Zoltán, a középiskola igazgatója azt mondta: a töröcskei területük egy részén jövőre szálastakarmányt akarnak termeszteni, amit a tervek szerint a környékbeli állattartóknak adnak el. A sor újabb feladattal folytatódik, a beruházási projekt keretében 2023-ban a kollégiumot szeretnék rendbe tenni. A vizes­blokkon kívül a közösségi teret kívánják korszerűsíteni, s új bútorokat is vásárolni akarnak. A fejlesztés várható költsége elérheti a 100 millió forintot, s ezt részben pályázati forrásból szeretnék megvalósítani. 
A kollégiumban 120 diák lakik, összességében 415 tanulója van a középiskolának. A somogyiakon kívül zalai, baranyai, továbbá Fejér és Pest megyei fiatalok tanulnak a kaposvári mezőgazdasági technikumban. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!