Siker

2023.01.19. 15:24

Kaposvári hallgató is Roska Tamás-díjat nyert

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke és a Szakmai Bizottságok 90 pályázó közül választották ki Vitális Flóra kaposvári PhD hallgató kutatását. A fiatal kutató pénzjutalmat és értékes ajánlást szerzett rangos szakfolyóiratokba.

Sonline

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke és a Szakmai Bizottságok 90 pályázó közül választották ki azt a 16 kiváló fiatal kutatót, akik 2023-ban plenáris előadással mutatkozhatnak be a XXXVI. Országos Tudományos Diákköri Konferencián. A szakmai zsűri Vitális Flóra, a MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola PhD-hallgatójának eddigi munkásságát ismerte el a rangos Roska Tamás-díjjal, így ő tarthat majd előadást az agrártudományi szekcióban. 

Ennek megszervezésében egyetemünk is oroszlánrészt vállalt, hiszen az agrártudományi szekciót, amelyen megjelenik majd hazánk agráriumának jelenlegi és jövőbeli szakmai elitje, a MATE Kaposvári Campusán rendezik meg április 4. és 6. között.

A Roska Tamás-pályázat díjazottjai elismerő oklevelet, emlékérmet és 300 ezer forint pénzjutalmat kapnak, valamint ajánlást szereznek rangos tudományos folyóiratokban való megjelenésekre, továbbá az OTDT támogatja tudományos, illetve tehetséggondozó pályázatokra benyújtott pályázataikat.

Vitális Flóra PhD-hallgató kutatómunkájával hamisított paradicsomsűrítmények detektálásának lehetőségeit keresi, főként közeli infravörös spektroszkópia és elektronikus nyelv használatával. A Pro Scientia Aranyérmes fiatal tehetség kutatásait és motivációit a Tervezz, Dönts, Kutass a MATE-n! filmsorozatban is bemutattuk. Témavezetője Dr. Kovács Zoltán, a MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet egyetemi docense.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!