videó

2018.09.13. 15:11

A konfliktuskerülő emberek nem lesznek sikeresek

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara vendége volt Tonk Emil, a Magyar Marketing Szövetség alelnöke. Előadásának középpontjában a konfliktusok kezelésének fontossága állt.

B.Z.

Tonk Emil az előadás elején hangsúlyozta, hogy a konfliktusok segítenek minket fejlődni, az az ember aki kerüli a hasonló helyzeteket, nem lesz tapasztaltabb, különösen igaz ez az üzleti életre. – Nem szabad elmenekülni a konfliktusok elől, mert akkor elmenekülünk a siker elől is – fogalmazott a szakember.

A legtöbben félnek az elutasítástól, pedig az esetek többségében a nemleges válasz nem személyünknek szól, előfordul, hogy külső körülmények miatt kapunk negatív visszajelzést. Tonk Emil szerint ezt fel kell ismerni, mert ellenkező esetben magunkra vesszük az elutasítást, és ha nem kezeljük jól a helyzetet egy olyan konfliktus alakulhat ki, melyet nehéz megoldani.

A mai világban rengetegen elutasítóan viselkednek mások problémáival szemben, érdektelenek, pedig az üzleti életben vannak olyan területek, ahol nagyon fontos, hogy partnereink gondjait meg tudjuk oldani. – Ha valaki cégünkhöz, vállalkozásunkhoz fordul egy nehézséggel, az egy bizalmi helyzet, lojalitásra utal, hiszen elmondja a baját, nem pedig szó nélkül másik cégtől vásárol – mondta Tonk Emil. – Meg kell becsülni ezeket a helyzeteket, még ha néha kellemetlen is. A problémás ügyfélből válhat így idővel remek vásárló, partner – folytatta a Marketing Szövetség alelnöke.

Azt is megtudtuk, hogy a legrosszabb emberfajta, aki mindenben a negatívumot látja, nem feltételezi a jó szándékot. Ezzel a hozzáállással nem lehet konfliktust kezelni. A szakember a jelenlévő, vállalkozóknak azt tanácsolta, kezeljük a nehéz helyzeteket empátiával, türelemmel. Tonk Emil kiemelte azt is, hogy a tényeken alapuló konfliktusokat egyszerűen fogadjuk el, a tagadás helyett inkább a megoldást keressük. Ha például késik egy szállítmány és az ügyfél panaszt tesz ne próbáljuk tagadni a pontatlanságot, vagy magyarázkodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában