győzelem

2019.01.28. 16:43

Arany minősítéssel taroltak a zeneiskolások

A Liszt Ferenc Zeneiskola növendékei taroltak a székesfehérvári V. Alapfokú Szanyi Irma zongoraversenyen: a diákok mellett a felkészítő tanárok munkáját is szakmai díjjal ismerték el.

Harsányi Miklós

Deng Jia Kun kiemelt arany minősítést és a verseny fődíját kapta, Nagy Tamás produkcióját arany minősítéssel jutalmazták, Varga Zsófia kiemelt arany minősítést kapott. A kaposvári növendékek egyebek mellett Bach, Debussy és Ljadov darabot adtak elő. A két felkészítő tanár, Bothné Vörös Katalin, illetve Várfalvi-Fodor Éva különdíjat vett át.

– Tanulóink az év első régiós versenyén vettek részt, ahol a vártnál is kiválóbb eredménnyel tértek haza – közölte Nagy Tamás, a Liszt Ferenc Zeneiskola igazgatója. – A somogyiakon kívül Fejér, Tolna és Veszprém megyei zeneiskolások indulhattak, a versenyt összesen kilenc kategóriában hirdették meg. A megméretés egy fordulós volt, ahol az indulóknak két különböző stílusú és karakterű darabot kellett előadniuk.

Három tagú bírálóbizottság – Zsigmond Zoltán, a szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának tanszékvezető főiskolai docense, Aszalós Tünde zongoratanár, s Hegyes Ádám zongoraművész – értékelte a fellépőket. Nagy Tamás szerint a kaposvári diákok sikere részben intézményük pedagógia programjára vezethető vissza. Rámutatott: a nagy elődök értékteremtő munkájára építettek, s most is olyan közeg várja a fiatalokat, ahol kibontakoztathatják tehetségüket. Helyi, régiós és országos versenyen bizonyíthatnak, s a siker érdekében a fejlesztésre is nagy hangsúlyt helyeznek. Tavaly közel nyolcmillió forint értékben vásároltak új hangszert, s a meglévő felszerelést 2019-ben gyarapítani kívánják.

– Munkatársaim több mint ötszáz fiatallal foglalkoznak – mondta Nagy Tamás. – Azt szeretnénk, hogy a következő rendezvényen is helyt álljanak a diákjaink: a megyei furulyaversenyt Lengyeltótiban rendezik februárban, s az országos zongoraverseny területi válogatóját Pécsen tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában